במאמר קצר זה אסביר מדוע הגשת תביעה לביטוח הלאומי באמצעות המעסיק עשוייה להזיק לעובד יותר מאשר להועיל לו.
אדם שנפגע בעבודה זכאי לגמלה בת 90 ימים מהביטוח הלאומי בשיעור של 75% משכרו ברוטו (עד לתקרה הקבועה בחוק).
לשם קבלת הזכות, על העובד להגיש את התביעה ישירות לביטוח הלאומי ורק לאחר שמכירים בו, הוא יקבל את התשלום. בכל אותה תקופה, העובד לא יקבל ממעסיקו שכר.
לכלל זה יש חריג. חוק הביטוח הלאומי מאפשר לחלק מן המעסיקים במשק לשלם לעובד את שכרו במהלך 90 הימים למרות שהוא בתאונת עבודה ולקבל במקומו את הגמלה בבוא העת כשהביטוח הלאומי יכיר בו. לצורך המאמר נכנה את המעסיקים הללו: "מעסיק מוסדר".
הרושם הראשוני שמתקבל הוא כי עובדים אצל מעסיקים מוסדרים נהנים מהטבה יוצאת דופן שמבטיחה את זכויותיהם, אך אליה וקוץ בה. דווקא "ההטבה" הזו גורמת פעמים רבות לכך שעובדים אצל מעסיקים מוסדרים מפסידים את זכויותיהם ונותרים ללא פיצוי הולם לפגיעתם.
ומדוע ?
אגב תשלום דמי הפגיעה לעובד במהלך 90 הימים שלאחר התאונה, מזדרז המעסיק המוסדר לקבל את כספו בחזרה מן הביטוח הלאומי (בתוספת של 2.5% מהגמלה של העובד) ולשם כך מחתים את העובד על טפסים שכל מטרתם אישור התביעה.
לאחר אישור התביעה וקבלת ההחזר, המעסיק אינו ממשיך לטפל עבור העובד בתביעתו, הוא אינו מייעץ לו מה עליו לעשות (גם אין לו את הכלים המשפטיים לעשות כן) ובכלל זה לא מיידע אותו האם ההכרה שניתנה ע"י הביטוח הלאומי משקפת את חומרת מצבו שמא יש לתבוע זכויות נוספות. למעשה מאותו רגע התביעה נזנחת תוך שהעובד משוכנע שהמעסיק מטפל עבורו.
כך יוצא שאדם שנפגע במספר איברים, עשוי להיות מוכר רק בחלק מפגיעותיו, הוא אינו יודע כי עליו להגיש טפסים נוספים, הוא אינו נבדק על ידי ועדות רפואיות וממילא אינו מקבל זכויות רבות נוספות שעשויות להגיע לו מכוח חוק.
הזכויות שאינן נדרשות מתיישנות אט אט ובסופו של יום נבלעות בתוך קופת המדינה (יש לסייג ולומר שלא כל הזכויות נעלמות אך חלק רב מהן אכן נעלם).
ואם לא די בכך, הרי שאי מימוש הזכויות בענף נפגעי עבודה של הביטוח הלאומי גורם לפגיעה ביכולת הנפגע לתבוע את מלוא הנזק מן הגורם שהזיק לו, שהרי המזיק יתגונן מן התביעה נגדו ויטען כי אין לחייב אותו לשלם את מלוא הפיצוי שעה שהנפגע יכל לתבוע את זכויותיו מכוח חוק הביטוח הלאומי וויתר על זכות זו.
לדעתי המקצועית ישנו כשל בסוגיה זו ועל המחוקק להתערב ולמצוא פיתרון שימנע את התוצאה העגומה ויאסור על מעסיקים לפעול ישירות מול הביטוח הלאומי למימוש זכויות עובדיהם.
לכם קוראים יקרים אוכל רק להמליץ לא לסמוך על המעסיק שידאג לזכויותיכם ולהיוועץ עם עורך דין שתחום עיסוקו בתחום נזקי הגוף.
אסף מירזאי, עו"ד.
רח' אחוזה 100 רעננה
טלפון: 09-8986444
(אין לראות באמור או במה שלא נאמר משום ייעוץ משפטי או אחר)
משרד עו"ד מירזאי אסף מייצג תובעים בתביעות למימוש זכויות מול ביטוח לאומי ובכלל זה: תאונת עבודה , ניידות , תביעת פטור ממס הכנסה , נפגעי פעולות איבה , סיעוד , דמי תאונה , נכות כללית , שירותים מיוחדים , קצבת ילד נכה וכיוב'. האמור מתייחס לסוגים שונים של נזקים ופגיעות רפואיות כתוצאה מתאונה או מתחלואה ובתוך כך: תאונת דרכים , תאונה ברחוב , תאונה בעבודה , רשלנות רפואית , מחלות קשות , תסמונת כאב , CRPS , RSD , כאב נוירופתי , סוגי מחלת הסרטן , כימותרפיה, הקרנות , קוליטיס , קרוהן , סוכרת , מחלות עצביות , מחלות שרירים , פגיעה בראיה ועיוורון , כאב גב , ניתוח בעמוד השדרה, ניתוח לב , צנתור הגבלת תנועה, פגיעות כתף וכיוב'.
המשרד מעניק שירות ללקוחות מאזורים רבים בארץ ובכלל זה: רעננה , כפר סבא , הוד השרון , רמות השבים , כפר מל"ל , רמת השרון , הרצליה , בצרה , קדימה , אודים , תל מונד , נתניה , כפר יונה , חדרה , טייבה , טירה , תל אביב , יפו , יהוד , פתח תקווה , חולון , בת ים , ראשון לציון , רחובות .