Hgil

ביטוח | נזקי גוף | ביטוח לאומי | קצין תגמולים

אחד השלבים הראשונים והחשובים ביותר בוועדה רפואית בביטוח לאומי הוא השלב בו מתבקש התובע לספר מהן תלונותיו ומדוע סבור שמגיעות לו זכויות.
עד כמה שהדבר נשמע פשוט, מדובר בסוגייה בעייתית.
 
חשוב לציין בהקשר הזה כי הרופא אינו יכול להחליט כאוות נפשו איזה נכות לקבוע לכל איבר ולכל פגימה אלא הוא כפוף לרשימה המפורטת בחוק והוא מוגבל לאמור בו. ככל שלא מפנים את הרופא לסוגיה הרלוונטית הוא עשוי להתעלם ממנה.
עוד חשוב לציין כי אם התובע לא יודע להגדיר את הליקויים הרפואיים שמצדיקים קביעת דרגת נכות או את תחומי הרפואה בהם מבקש להיבדק, רופא הוועדה הרפואית לא יעשה זאת במקומו.
כך יוצא שהתובע והמומחה הרפואי בוועדה הרפואית מדברים בשפות שונות, כלומר - התובע מספר על חייו והמומחה מציין רשמים משפטיים. התובע משוכנע שהרופא ישמע את טענותיו ויכוון אותו למיצוי כל זכויותיו ואילו הרופא מבחינתו פוסק על סמך מה שהתובע מבקש.
כפועל יוצא, הרבה מאוד פגימות רפואיות של תובעים לא נלקחות בחשבון והם לא מקבלים את הזכאות שמגיעה להם.
ואם לא די בכך, אז גם כאשר התובע מצליח להגדיר את הבעיה הרפואית ממנה סובל ולהפנות לתיעוד הרלוונטי ולבקש להיבדק בכל תחומי הרפואה, במקרים רבים תלונותיו נרשמות באופן חלקי בפרוטוקול הוועדה הרפואית והביטוי לכך ניתן בצורת - החלטה חלקית/חסרה של הוועדה.
בהינתן שטענות התובע מבססות את החלטת הוועדה בהמשך, היה מצופה, לכאורה, שכל תובע העומד בפני ועדה רפואית יבדוק ויוודא שטענותיו נרשמו כהלכה,
אך לא כך הוא, בפועל כמעט אף תובע לא בודק ולא מוודא שכל טענותיו נרשמו ולכך מספר סיבות אפשריות, להלן רשימה חלקית:
  1. מעמד הוועדה הרפואית מלחיץ וגורם לבלבול.
  2. מזכיר הוועדה אינו מקריא לתובע את זכויותיו הבסיסיות ואינו מספר לו כי על סמך הטענות הרשומות תינתן ההחלטה בעניינו.
  3. כאשר מזכיר הוועדה מבקש מהתובע לחתום מתחת לטענותיו הרשומות בפרוטוקול, הוא לא מספר לו עד כמה חשוב לוודא שהטענות יירשמו במלואן אלא מנמק זאת בכך שהחתימה נחוצה על מנת "שהרופא יוכל לבדוק", כאשר למעשה זו כלל אינה סיבת החתימה, כלומר - רופא בוועדה הרפואית רשאי לבדוק תובע גם אם הוא מסרב לחתום, ובלבד שהרופא יציין כי שמע את הטענות והתובע מסרב לחתום.
  4. התובע אינו יודע כיצד יש להתנהל בוועדה רפואית.
המלצתנו לפיכך היא להיערך נכון ובאופן יסודי לקראת הוועדה הרפואית וכן לוודא שכל פגימה רפואית שאתם מציגים בפני הוועדה, תירשם בפרוטוקול.
 נשמח לעמוד לרשותכם.
עו"ד מירזאי אסף
רח' אחוזה 100, רעננה
09-8986444
 
*האמור לעיל מובא לצורך ידע כללי ואינו מחליף ייעוץ משפטי פרטני.
 

משרד עו"ד מירזאי אסף מייצג תובעים בתביעות למימוש זכויות מול ביטוח לאומי ובכלל זה: תאונת עבודה , ניידות , תביעת פטור ממס הכנסה , נפגעי פעולות איבה , סיעוד , דמי תאונה , נכות כללית , שירותים מיוחדים , קצבת ילד נכה וכיוב'. האמור מתייחס לסוגים שונים של נזקים ופגיעות רפואיות כתוצאה מתאונה או מתחלואה ובתוך כך: תאונת דרכים , תאונה ברחוב , תאונה בעבודה , רשלנות רפואית , מחלות קשות , תסמונת כאב , CRPS , RSD , כאב נוירופתי , סוגי מחלת הסרטן , כימותרפיה, הקרנות , קוליטיס , קרוהן , סוכרת , מחלות עצביות , מחלות שרירים , פגיעה בראיה ועיוורון , כאב גב , ניתוח בעמוד השדרה, ניתוח לב , צנתור הגבלת תנועה, פגיעות כתף וכיוב'.

המשרד מעניק שירות ללקוחות מאזורים רבים בארץ ובכלל זה: רעננה , כפר סבא , הוד השרון , רמות השבים , כפר מל"ל , רמת השרון , הרצליה , בצרה , קדימה , אודים , תל מונד , נתניה , כפר יונה , חדרה , טייבה , טירה , תל אביב , יפו , יהוד , פתח תקווה , חולון , בת ים , ראשון לציון , רחובות .

תפריט